סרטן ברקטום

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

23/04/2008 | 20:17 | מאת: דני

T3NXM0 מה זה אומר? מבחינת סיכויי החלמה? NX מה זה אומר מבחינת בלוטות הלימפה הקרובות? תודה

25/04/2008 | 22:59 | מאת: ד"ר עודד זמורה

דני שלום, T מציין את מידת חדירת הגידול לדופן הרקטום (T3 הוא גידול שחודר למעשה את כל שכבות דופן הרקטום אך לא פורץ לאיברים אחרים) N מציין את בלוטות הלימפה סביב הרקטום, כאשר במונח NX משתמשים לרוב כאשר מצב הבלוטות אינו ידוע על סמך הבדיקה הנדונה. M מציין גרורות, ו M0 פירושו שהמחלה אינה גרורתית. איני יכול לענות בפירוט לך לגבי סיכויי ההחלמה, שכן איני יודע בדיוק היכן הגידול, ועל סמך מה נקבע דירוג הגידול שציינת (CT/אולטרסאונד טרנסרקטאלי/MRI/בדיקה פתולוגית לאחר כריתה) אך אציין רק שסרטן הרקטום, ובעיקר אם אינו גרורתי, הוא גידול בעל שיעורי החלמה מלאה לא מבוטלים, והסיכוי הזה שווה את המלחמה, גם אם היא קשה, וכוללת לעיתים קרינה, כמוטרפיה, וניתוח. החלמה מהירה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה