כולסטיראמין (אבקה)

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

22/04/2008 | 22:45 | מאת: אלירן

ד"ר עודד זמורה היקר, ראיתי שהמלצתה פה למישהו על תרופה בשם כולסטיראמין. תרופה נגד גרד.. אמא שלי מועמדת להשתלת כבד קיבלה ממש היום את התרופה הזו מחו"ל מכייון שאין אותה בארץ.. רציתי לדעת מתי עלייה לקחת את התרופה? איך לוקחים את התרופה הזו? ומתי רואים את השפעתה של התרופה על הגוף? תודה רבה אלירן...

25/04/2008 | 23:05 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אלירן שלום, התרופה שווקה בארץ עד לאחרונה, אולם כעת בדקתי עבורך במרשם התרופות הישראלי וכנראה שאכן היא לא משווקת פה יותר. איני מומחה למחלות כבד, ולכן איני בטוח מה המינון שמשתמצים בו לצרכים כאלו. לאנשים אחרי ניתוחי מעי אנו נותנים לרוב 1-2 שקיות ליום. אנא שאל את רופא הכבר המטפל כיצד עליכם ליטול את התרופה. בהצלחה!

31/08/2008 | 01:27 | מאת: דובי

אני בת 26 סובלת מכולסטרול גבוהה במיוחד (310) ואני בהריון, הרופא המליץ לי לקחת את התרופה הזו אבל אני פוחדת שיש איזה סיכון לתינוק שלי. האם יש סיכון ומה הוא? אני לוקחת גם וויטמינים וברזל וגם זריקות של אנטיd האם זה אפשרי ביחד? בבקשה תחזרו אלי עם תשובה .

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה