שיטת HAL דופלר

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/03/2006 | 00:27 | מאת: איריס

שלום, קראתי כאן על השיטה הנ"ל - http://www.proctotech.co.il/ והבנתי מדבריך לשואל הקודם, שכנראה השיטה טובה לאנשים המתאימים לפעולה זו. האם יש אפשרות להגדיר למי השיטה מתאימה ולמי לא? או שעדיין הנסיון מועט מדי? האם ידוע על תופעות לוואי לשיטה זו? תודה, ואני חייבת לציין את התפעלותי מהתשובות המפורטות כל כך הניתנות על ידך מכל הלב. !!!

03/03/2006 | 23:08 | מאת: ד"ר עודד זמורה

איריס שלום, HAL דופלר היא פעולה כירורגית בה מבצעים "קשירת" טחורים בעזרת מכשיר דופלר המזהה את מיקום העורקים של הטחורים, ומאפשר תפירה (בדומה לקשירה) מדוייקת של העורקים האלו. הטיפול מיועד לטיפול הטחורים פנימיים מציקים שאינם מדי גדולים, ומבחינת יעילותו הוא כנראה יותר יעיל מקשירה רגילה (אולי בגלל שהוא מבוצע ב 6 אתרים בפי הטבעת במקום 3 בקשירה רגילה) ופחות יעיל מניתוחים לטחורים. קביעת ההתאמה לטיפול תלויה במידה רבה הן בתלונותיך והן בשיקול הדעת של הכירורג המטפל לאחר בדיקתך. כפי שציינתי בתשובה קודמת, HAL היא אחת ממגוון השיטות לטיפול בטחורים, ולדעתי האישית חשוב ששיקול הדעת ביעוץ באשר להתאמה לטיפול זה יהיה על ידי מי שמיומן גם בשיטה זו וגם בשאר סוגי הטיפולים הכירורגיים לטחורים. הסיכון העיקרי בפעולה זו הוא כשלון הפעולה, והמשך הסבל מהטחורים. שכיח דמם קל, אי נוחות מסויימת ולעיתים תחושה שיש צורך ליציאה ללא שיש יציאה בימים הראשונים, אולם ממש סיבוכים כגון דמם מאסיבי, זיהום או כאב עז הם נדירים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה