בדיקת סיטי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/03/2008 | 12:13 | מאת: אבי

בבדיקת סיטי שביצעתי היה רשום בתשובה- הקיבה ללא ממצא בולט פתולוגי כבד ללא ממצא פתולוגי גס לבלב בגודל תקין ללא ממצא גס בפרנכימה קצת קשה לי להבין מה הכוונה "ללא ממצא גס" האם זה רק כיסוי תחת של הרופא הנחמד שכתב את התשובה ? או האם יש ממצא אחר ועלי לדאוג שמשהו אינו כשורה בבדיקות סיטי קודמות שביצעתי בעבר לא היה רשום המונח -ללא ממצא גס בגלל זה אני בלחץ שאולי הבדיקה הנוכחית לא טובה בתודה מראש על התשובה

07/03/2008 | 18:01 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אבי שלום, בתשובה שציינת אין כל ממצא, במגבלות יכולת ה CT לזהות פתולוגיות שונות. המונח "אין ממצא גס" הוא לשון ביטוי מצויה בין רופאי רנטגן ואין צורך לדאוג בגינו. מאחר שאיני יודע מדוע נשלחת לבדיקה ומה חיפשו איני יכול לייעץ מעבר לזאת.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה