c.t של הבטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

26/02/2006 | 14:58 | מאת: יעל

ביצעתי קולונוסקופיה , בבדיקה נמצא חשד ל-carcnoma in sutu of colon , נלקחה ביופסיה ונתבקשתי לעשות c.t של הבטן. כשהזמנתי תור ל -c.t נתבקשתי להפסיק לקחת את התרופה גלוקופאג' אותה אני נוטלת עקב הסכרת שיש לי . מה הסיבה לכך?. בתודה מראש

26/02/2006 | 20:54 | מאת: ד"ר עודד זמורה

במהלך בה CT נותנים חומר ניגוד על בסיס יוד המשפר את דיוק הבדיקה, אך עלול לעיתים רחוקות לגרום לסיבוכים בחולים הנוטלים גלוקופאג' באותו זמן. אם אכן הממצא בקולון נכרת בשלמותו באופן מלא ומוחלט והוא קרצינומה in situ בלבד, הרי מדיבר בגידול בשלב ההכי ראשוני, ופרט למעקב כנראה שאין צורך בטיפול נוסף. חשוב לוודא שהממצא אכן נכרת לחלוטין.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה