קשור לזמן או לכמות...?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/02/2008 | 19:37 | מאת: הודיה

בס"ד היי ד"ר (סליחה מראש על האורך) אחרי שבבדיקת הזמן מעבר שעשיתי בצילום אחרי שישה ימים הצלחתי לספור 55 מרקרים והוא הראה שהמרקרים הגיעו רק עד הסיגמה, אתה ורופאים אחרים ששאלתי והייתי אצלם בהתייעצות אמרו שזה קולוניק אינרשיה והפתרון המקובל הוא כריתה של 80% מהמעי הגס )-: אני רוצה לציין שבשבוע של הבדיקה אכלתי חצי ממה שאני אוכלת בדרך כלל (כי אסור הרי להיעזר במשלשלים בשבוע הזה ולא רציתי להתפוצץ), ובכל זאת ידוע שהפחתה בכמויות גם כן משפיעה על תכיפות היציאות, לא? באופן כללי אני רוצה להבין האם המעי הגס, כלומר השריר, הוא עושה את הפעולה שלו גם כשהוא ריק לחלוטין, כלומר כמו במצב של אחרי שתיית סופודקס כשהמעי מצוחצח ומבריק, האם הוא עובד על ריק או שרק כשיש תוכן בתוכו אז הוא מגיב ועושה את פעולת הדחיפה? אני חייבת להבין/לדעת משהו - אם יקחו בנאדם שידוע בודאות שאין לו שום בעיות בתפקוד מערכת העיכול ויש לו כל יום פעולת מעיים קבועה, ויתנו לו לעשות את בדיקת הזמן מעבר, אבל במשך כל השישה ימים של הבדיקה הוא יצום (אבל ישתה, כמובן, שלא ימות חלילה), האם המעי שלו ידחוף את המרקרים לכוון היציאה בכל זאת? או שלא ניתן לדעת משום שצריך פשוט לעשות ניסיון של המצב הספציפי הזה ולראות? אם הייתי יודעת שאפילו שהוא לא אוכל המרקרים יגיעו אצלו עד לרקטום, או לפחות יגיעו יותר רחוק ממה שהגיעו אצלי בבדיקה, ונגיד שהוא לא יצום אפילו, אלא יאכל רק חצי ממה שאוכל בדר"כ, אז זה באמת יוכיח לי שהתפקוד של המעי שלי לא בסדר, אבל אם גם אצלו המרקרים יהיו מפוזרים לאורך כל המעי כמו אצלי, אז הבדיקה לא כ"כ אמינה כי זה תלוי כמה אוכלים. וזה מהההה זה קריטי אם הדבר הזה לא בורר אף פעם. אולי אני אשלח כמה מועמדים בריאים לגסטרו לניסיון, מה אתה אומר? יש לך מועמדים בשבילי אולי? סתאאאם, צוחקת. (אולי, בעצם, אני אשכור אותם בתשלום? זה גם רעיון, אה?) טוב, אבל בכל אופן אם לך יש תשובה חד משמעית בנושא שתסיר ממני את כל הספקות והתהיות, אז לא אצטרך לעשות את כל הפרויקט הזה. תודה לך מאוד מאוד מאוד

15/02/2008 | 15:55 | מאת: ד"ר עודד זמורה

הודיה שלום, במעי בריא המעי ידחוף את המרקרים קדימה ויפלוט אותם גם אם המטופל יצום ובוודאי אם סתם יאכל פחות מהרגיל. יש לציין שבדיקת זמן המעבר היא רק בדיקת עזר שעוזרת לאבחנה, והאבחנה מתבססת בעיקר על תלונותיך של עצירות קשה, ולא רק על הבדיקה. יחד עם זאת, אם את לא שקטה, ניתן לחזור על הבדיקה, והפעם להשתדל לאכול כרגיל (במקום לשכור מתנדבים בריאים ולהרעיב אותם...)

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה