בהתחלה של התהליך

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/02/2008 | 16:03 | מאת: י.

שלום דוקטור אני לא יושב הרבה אך יש לי יציאות עם לחיצה לפני כשנתיים היה מופיע לפעמים דמם קטן ונעלם לפני כחצי שנה החלו לי גירויים בפי הטבעת וגיליתי שיש לי לכלוך כאילו הפתח לא נסגר טוב (ואני מנקה טוב גם בשטיפה עם מים). לפני כחודש הדימום גבר ואיתו הכאבים, אני כאילו אכלתי סיכות, כל יציאה ואחריה אני סובל מתחושה לא נעימה שמתחילה בעקיצות צריבה , בהמשך כאב ושורף. ניסיתי לא ללחוץ, נקיון, מרחתי משחה (בטקורטן שפעם עזר) ללא הועיל, שמתי נייר לספוג את מעט הדם וזה שיפר אך לא פתר. הכאב בא בפתח ובפנים. אתמול בלילה קמתי להרגשה של גירוד ועיקצוץ בפי הטבעת ובתוכו. לא יודע מהיכן להתחיל, התחום לא נעים לשיחה ואני חושש שאקבל טיפול לא מתאים או לא מקצועי !??? האם לאחר טיפול ימשיכו ה"דליפות" צואה מפי הטבעת ??? תודה

05/02/2008 | 22:42 | מאת: ד"ר עודד זמורה

י שלום, מתאורך נשמע שאתה סובל מאד, אך לצערי אין לי אפשרות לבצע "אבחנות וירטואליות" דרך האינטרנט. יתכן שאתה סובל מפיסורה, ואם אכן כך, זו בעיה הניתנת לטיפול. ההמלצה היחידה שאוכל לתת לך ללא בדיקה היא לנסות לרכך את יציאותיך בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן לקחת תוסף סיבים מסחרי על בסיס פסיליום שניתן לרכוש בבתי מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה. פרט לכך הייתי ממליץ לך להתגבר על אי הנעימות ולגשת לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה