פיסורה כרונית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

28/12/2007 | 14:45 | מאת: שירן

שלום, מזה שנה שיש לי פיסורה כרונית, ולאחרונה עברתי טיפול בבוטוקס. כתוצאה מהטיפול, אני מרגישה שאין יותר התכווצות של השריר (ספזם), אך חוששת שהפצע לא יצליח להרפא בכל זאת, היות והוא פתוח כבר כמעט שנה. במהלך הבוטוקס לא עשו לי שום גירוד של הפצע. האם יש סיכוי שהפצע ירפא על אף שהוא נמצא אצלי כבר כשנה? כפי שציינתי, אין יותר התכווצות (ספזם) בפי הטבעת. האם יכול להיות שעל אף שהספזם עבר הפצע לעולם לא יסגר ללא פעולה כירורגית (גירוד או חידוש הפיסורה)? תודה.

01/01/2008 | 20:15 | מאת: ד"ר עודד זמורה

שירן שלום, במהלך הזרקת בוטוקס לא מגרדים את הפיסורה, וגם בניתוח לרוב אנו לא נוגעים בפיסורה עצמה, אלא רק חותכים את השריר המכווץ שסביב פי הטבעת, פעולה שמאפשרת לפיסורה להחלים. בשני המקרים יש סיכוי שהפצע יחלים, ובכל מקרה, מה שקובע זה אם את עדיין סובלת או לא, ולא איך הפצע נראה או לא נראה בבדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה