דם בצואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/12/2007 | 20:33 | מאת: מודאג

היום בערב גיליתי שיוצא לי מעט דם בצואה. אציין כי הדם לא זולג, ואני לא רואה סימנים בתחתונים. לא כואב לי ביציאה, ואני ממש לא מבין במה מדובר. יכול להיות שבגלל שביומיים האחרונים אכלתי ארוחות ערב בלבד, או שאני סתם אופטימי? כדאי לפנות במהרה לרופא? ( אני חייל ויקח לי בין 30 ל45 יום לראות רופא ), ולאיזה רופא יש לפנות? תודה רבה

01/01/2008 | 20:05 | מאת: ד"ר עודד זמורה

למודאג שלום, בעיקרון אנחנו מחלקים את ההתייחסות שלנו לדימום מפי הטבעת ל 2 קבוצות עיקריות. הראשונה היא דימום שנובע מפי הטבעת עצמו, כגון דימום מטחורים או מפיסורה ומגוון מחלות אחרות (ולרוב אינו מסוכן, אך יכול להציק), ולדימום שמקורו במעיים. אין לנו דרך להבדיל בין אלו על פי אופי הדימום בלבד, ויתכן בהחלט שהדמם שלך נובע מטחורים פנימיים לדוגמא. בגיל צעיר בו רוב החיילים, הסיכוי לגידול לדוגמא במעי הגס נמוך מאד, והרבה יותר שכיח דמם מפי הטבעת עצמו. מומלץ לרכך את היציאות עם כלכלה עשירה בסיבים (פירות, ירקות וכד') ושתיה מרובה, ואם התופעה נמשכת- לפנות לרופא (עדיף כירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג) לבדיקה. מהיכרותי את המערכת הצבאית, לא נראה לי סביר שאתה לא יכול להגיע אפילו לרופא היחידה או לקצין העיר במשך יותר מחודש.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה