הכנה לבדיקת קולונסוקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

22/12/2007 | 20:13 | מאת: עמית

שלום אני אמורה לעבור בדיקת קולונסוקופיה הבדיקה צריכה להיות אחרי הצהריים ממתי אני אמורה לשתות את המרוקן והאם ביום הבדיקה מותר לאכול ומהי הכלכלה במשך יומיים לפני הבדיקה כמו כן רציתי לדעת האם יתכנו סיבוכים בבדיקה,ומה הסיכויים לקבל סרטן המעי בגיל 40 תודה

26/12/2007 | 19:37 | מאת: ד"ר עודד זמורה

עמית שלום, פרוטוקול ההכנה המדויק לבדיקה משתנה בין מכוני גסטרו שונים, ולכן כדאי לברר שאלות אלו במכון בו את מבצעת את הבדיקה. לכל בדיקה או טיפול רפואי יש תועלת ויש סיכונים, ואם התועלת רבה מהסיכון, מומלץ לבצע את הפעולה. הסיכון לסיבוכים בקולונוסקופיה אבחנתית נמוך מאד. גם הסיכון ללקות בסרטן המעי הגס בגיל 40 נמוך, אך לא 0, ואם יש סיבה לחשוב שהסיכון גבוהה מהמינימום (למשל אם יש סימנים כגון דימום, או יש הסטוריה משחפתית), מומלץ לבצע את הבדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה