ניתוח מעי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

20/12/2007 | 08:30 | מאת: קרן

שלום רב, אמא שלי בת 62 עברה לפני 12 יום ניתוח להסרת חלק מהמעי ,הוצאת גידול בגובה 6 סנטימטר ברקטרום ,הוצאת שחלות וכמובן חיבור לסטומה זמנית ככל הנראה. עדיין ישנן יציאות דרך הרקטרום ,הרופאים בב"ח אמרו לא לדאוג . בימים הראשונים אמרו שאלו שאריות כי ההכנה הייתה גרועה אבל אנו לא מקבלים הסבר למה עדיין יש פעילות כזו,האם זה לתמיד במידה והסטומה נשארת? יש לציין כי בתחילה צבע הצואה היה ירוק שחור ועכשיו הוא חום בהיר כמו צואה רגילה.תודה

20/12/2007 | 21:46 | מאת: ד"ר עודד זמורה

קרן שלום רב, לאחר ניתוח עם השקה (חיבור חלקי המעי) וסטומה זמנית יכולים להמשיך לעיתים יציאות מלמטה, גם אם כל תוכן המעי הדק מתנקז אל הסטומה ולא עובר למעי הגס. ראשית, יש שאריות תוכן במעי הגס שיכולות להתנקז במשך מספר ימים. שנית, רקמת המעי הגס מייצרת תוכן רירי שמתנקז מפעם לפעם דרך פי הטבעת, וזה תקין. שתהיה החלמה מהירה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה