טחורים פנימיים בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/12/2007 | 23:41 | מאת: רונית

אני בהריון בשבוע ה-19 היום הבחנתי בדימום לא קל מפי הטבעת.בהתחלה מאוד נבהלתי וחשבתי שהדימום מהנרתיק אבל לאחר בדיקה ,בוודאות מקור הדימום מפי הטבעת. מה זה? מאוד נלחצתי, זהו ההריון השני שלי ויש לציין שבהריון הראשון זה לא קרה. האם אלו טחורים? לא כואב לי שום דבר אבל כל אחרי יציאה יש לי דימום. מה עושים? איך מטפלים? האם זה עובר? בבקשה תעזרו לי כי אני ממש לחוצה.

20/12/2007 | 21:47 | מאת: ד"ר עודד זמורה

רונית שלום, ראשית לא להלחץ. טחורים עם דמם קל בזמן ההריון אינם דבר נדיר. מומלץ להקפיד לכל אורך ההריון על ריכוך היציאות בתזונה עשירה בסיבים (ירקות, פירות, דגנים) שתייה מרובה (לפחות 8-10 כוסות שתייה ליום), ניתן גם להיעזר בתוספי סיבים טבעוניים מרוכזים (מומלצים תוספי סיבים על בסיס פסיליום, שאינם צריכים מרשם רופא) או במרככי צואה אחרים, כגון שמן פרפין. יש להשתמש בריכוך יציאות ושתיה מרובה על בסיס יומי וקבוע, ולא כתגובה ליציאה קשה מידי. חשוב להמנע ממאמץ יתר וישיבה ממושכת בשירותים. אם בכל זאת ממשיך סבל ניכר מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה