פצע מוגלתי בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

17/12/2007 | 18:26 | מאת: גיא

שלום ד"ר זמורה אחרי ביקור אצל רופא גסטרואנולוג נאמר לי שאני סובל מפצע בפי הטבעת מוגלתי , וזאת בעקבות דימומים על הצואה עצמה. קיבלתי אנטיביוטיקה בשם אוגמנטין 875 מ"ג 2 טבליות ביום לא עזר לי בכלל ועכשיו ניתן לי ציפרופלוקסצין 500 מ"ג 2 פעמים ביום למשך 10 ימים. ו גם לעשות מקלחות ישיבה 15 דק פעם ביום. היציאות שלי תקינות 100% בחודש האחרון בזכות שתייה, סיבים, ופירות+ ירקות. א. איך יכול להיות שלא הזיז לי בכלל האנטיביוטיקה אוגמנטין 875 מ"ג ??? האם הציפרו עדיפה? והאם לא מזיקה לאורך זמן מבחינת חסינותה לגוף? ב. ואיך אפשר לאחר שיתרפא שלא יחזור הפצע ? ? תודה מראש , גיא

17/12/2007 | 23:40 | מאת: ד"ר עודד זמורה

גיא שלום, איני יודע למה בדיוק אתה מתכוון במונח פצע מוגלתי. יתכן שמדובר באבצס או בפיסטולה, והטיפול העקרוני בשני אלו הוא טיפול כירורגי. ממליץ להבדק על ידי כירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג בכדי להגיע לאבחנה ולכוון את הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה