דם ביציאות, עצירות וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/12/2007 | 08:36 | מאת: הקיסרית

שלום רב, לפני כשנה היה לי דם בצואה ועברתי בדיקת קולונוסקופיה. הבדיקה עברה בשלום והכל היה בסדר, נימצא פוליפ שניכרת והביופסה היתה טובה. לפני כמה ימים התחילו לי כאבי בטן (יותר נכון כאבים בצד שמאל), עצירות ומצאתי דם (אדום) בצואה. אין לי כאבים של טחורים אבל לפעמים הם "יוצאים" ואני מחדירה אותם פנימה בעדינות. ממה לדעתך נובע הדימום והכאבים בצד שמאל? תודה מראש על התייחסותך.

14/12/2007 | 13:36 | מאת: ד"ר עודד זמורה

לקיסרית שלום, סביר שהדימום בכל זאת נובע מאיזור פי הטבעת, כגון טחורים, מאחר שהסיכוי שתוך שנה גדל לך ממצא משמעותי במעי הגס שגורם לדימום אינו רב. קשה לי לומר לך מה גורם לכאבי הבטן השמאלית. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי או לגסטרואנטרולוג (עם תשובות הבדיקות הקודמות) להערכה ולהכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה