רקטוצלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/12/2007 | 11:40 | מאת: הודיה

בס"ד ד"ר זמורה שלום, חיכיתי וחיכיתי ולצערי פספסת את השאלה שלי מה- 1.12. יש לי תור לרופא הגאסטרו בעוד שבועיים וחצי לאחרי שאסיים עם כל הבדיקות, אבל בינתיים זה יעזור לי אם תוכל לתת תשובות לשאלותיי. אני מבינה שיש ניתוח אחר חוץ מ- STARR (או אולי כמה סוגים של ניתוחים?) לתיקון רקטוצלה. האם גם בסוגי הניתוחים האחרים הרקטום נהיה קטן יותר? בכל אופן רציתי גם לדעת האם הרקטום יגדל בעתיד הקרוב/רחוק באופן שהקיבולת שלו תחזור למה שהייתה? אם כן אז עוד כמה זמן זה יקרה? שאלה נוספת, ה- U.S של רצפת האגן הראה שאני זקוקה להרפייה של השרירים (לדבריך), אבל המנומטריה הראתה שאין אניזמוס. האם בכל זאת, למרות שאין אניזמוס, אני אצטרך ביופידבק? בנוסף מישהי אמרה לי לפני כמה ימים שיש עכשיו חדש בארץ חלב מגנזיום שעוזר להסדיר את היציאות. רציתי לדעת מה דעתך, אם זה מומלץ והאם כדאי לקחת על בסיס קבוע? תודה על כל העזרה שאתה נותן לכולם, הודיה

14/12/2007 | 13:16 | מאת: ד"ר עודד זמורה

הודיה שלום. ראשית סליחה שפספסתי את שאלתך, וכן על העיכוב במתן תשובה זו עקב שירות מילואים. ישנו שיטות שונות לתיקון רקטוצלה, ולכל שיטה יתרונותיה וחסרונותיה. כשיש רקטוצלה, לרוב קיבולת הרקטום גדולה מהרגיל, ולכן ניתוחים לתיקון קרטוצלה לרוב מצמצמים את קיבולת הרקטום. בנוסף, בכל אחד מהניתוחים האלה נוצרת צלקת באיזור שנותח, שמקטינה את גמישותו. יחד עם זאת, כל השינויים האלה אינם מהווים לרוב בעיה שפוגעת באיכות החיים. ירידה בקיבולת בכתוצאה של הצטלקות יכולה להשתפר בהדרגה ובמידה מסויימת, ותהליך הדרגתי זה יכול לקחת כשנתיים. איננו ממליצים לקחת חלב מגנזיום באופן קבוע. לגבי חוסר ההתאמה בין תוצאות הבדיקות, כל הבדיקות הנ"ל הן בדיקות עזר, שבאות לעזור לרופא להבין מה קורה בנוסף וככלי משלים לבדיקה של הרופא עצמו. לכן אין באפשרותי לתת לך תשובה טובה על כך באינטרנט.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה