דם בנייר טואלט

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/10/2007 | 18:09 | מאת: ציפי

שלום,אני בת 27,היום לאחר יציאה היה לי מעט דם על הנייר. סליחה על התיאור אבל זה היה רק בניגוב אחד ויכול להיות שזה היה גם איזה סוג של אוכל.בניגובים אח"כ לא היה וגם לא ביציאה שהיתה בהמשך היום. יש סיבה להלחץ?יש טעם לפנות לרופא? זה מפחיד....

לקריאה נוספת והעמקה

ציפי שלום, ראשית, התנצלותי על העיכוב במתן התשובה. שנית, אין טעם להלחץ! בעיקרון אנחנו מחלקים את ההתייחסות שלנו לדימום מפי הטבעת ל 2 קבוצות עיקריות. הראשונה היא דימום שנובע מפי הטבעת עצמו, כגון דימום מטחורים או מפיסורה ומגוון מחלות אחרות (ולרוב אינו מסוכן, אך יכול להציק), ולדימום שמקורו במעיים. בגיל 27, הסיכוי לממצא כלשהו בגון גידול במעי הגס נמוך מאד מאד (בעיקר אם אין לך ספור משפחתי של גידולי מעי גס בגיל צעיר), ודמם קל מאיזור פי הטבעת שכייח הרבה יותר. דימום מאיזור פי הטבעת עצמו, כגון טחורים פנימיים, לרוב אינו מהווה סכנה בריאותית, ויש לטפל בו בעיקר אם הוא פוגע באיכות חייך באופן ניכר. בכל מקרה מומלץ להמנע מעצירות ולרכך את יציאותיך. היציאה הטובה ביותר היא בעלת מרקם "ספוגי" (כמו ספוג). ניתן להשיג מרקם יציאות נכון באמצעות תזונה עשירה בסיבים (ירקות, פירות, דגנים) שתייה מרובה (לפחות 8-10 כוסות שתייה ליום), ניתן גם להיעזר בתוספי סיבים טבעוניים מרוכזים (מומלצים תוספי סיבים על בסיס פסיליום, שאינם צריכים מרשם רופא) או במרככי צואה אחרים, כגון שמן פרפין. יש להשתמש בריכוך יציאות ושתיה מרובה על בסיס יומי וקבוע, ולא כתגובה ליציאה קשה מידי. אם הדמם חוזר כדאי לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה ויעוץ.
