קרוהן, ניתוחים חוזרים והריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/08/2007 | 13:33 | מאת: דפנה ב.

שלום רב, אני מאובחנת כחולת קרוהן מזה 13 שנה. עוד שבועיים אני צפויה לעבור את ניתוח הבטן השלישי שלי. הראשון היה בגישה לפרסקופית, השני כבר בפתיחת בטן מלאה, וגם השלישי צפוי להיות בפתיחת בטן. הרופאה שלי הסבירה לי שיפתחו באותה צלקת, בעצם באותו חתך שעשו בפעם הקודמת. אמנם אני רק בת 23, עוד לא נשואה וגם לא בהריון, אבל אמא שלי התחילה לתהות, האם אחרי כל כך הרבה פתיחות בטן (וצפויות עוד, לצערי, אם מתחשבים במהלך המחלה שלי), יש סיכוי שבכלל ישקלו להרשות לי ללדת בלידה טבעית, בה שרירי הבטן נדרשים למאמץ גדול, או שאין בכלל על מה לדבר וישר יקבעו שאני יולדת בניתוח קיסרי? תודה רבה, דפ.

12/08/2007 | 21:47 | מאת: ד"ר עודד זמורה

דפנה שלום, בעקרון ניתוחי בטן קודמים, כולל ניתוחים לטיפול במחלת קרוהן, איןן סיבה לבצע ניתוח קיסרי, ואין מניעה מללדת בלידה רגילה. בכל מקרה, מומלץ כי טרם החלטה על דרך לידה, תתקיים התייעצותץ בין הגניקולוג המטפל, והרופאים המטפלים במחלתך. בהצלחה בניתוח.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה