שאלות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/08/2007 | 00:00 | מאת: מור

שלום ד"ר, יש לי לחץ מתון בפי הטבעת שמתגבר בזמן יציאה. עשיתי בדיקות אצל גניקולוג ואצל כירוג ושניהם מרגישים מיומה של 2 ס"מ בדופן רחם אחורי. לדעתם אין לזה קשר לתחושת הצניחה שאני מתארת ,נשלחתי לבצע בדיקת קלונוסקופיה ע"י גאסטרולוג. 1. אף אחד לא אמר לי שיש לי צניחת מעים אבל כולם משערים זאת כיצד ניתן לתת לזה אבחנה? (נמסר שאין לי צניחת רחם ,שלפוחית שתן,צוואר רחם) . 2.איזה בדיקה יכול לבצע פרוקטולוג שהכירוג ורופא הנשים לא עשו...כלומר יש טעם להבדק אצל פרוקטולוג ,אם כן מכיר בחיפה? 3.האם יש טיפול אפשרי לצניחת מעיים מלבד ניתוח? תודה

11/08/2007 | 23:01 | מאת: ד"ר עודד זמורה

מור שלום, ראי תשובתי מהיום לשאלתך הקודמת. אם יש שאלות נוספות אשמח לענות. בכל מקרה, כירורג קולורקטאלי מנוסה ידע לבדוק אם יש צניחת מעיים ולהפנות אותך לבדיקות המתאימות.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה