דם בצואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/08/2007 | 17:05 | מאת: גיל

לפני כחצי שנה סבלתי מדימום טרי ביציאות ועברתי בדיקה אנסקופית וסיגמו שבעקבותיהם אובחנו טחורים פנימיים ועברתי בעקבות זה קשירה. יש לציין כי בעת הקשירה הטחור דימם. הדימום הפסיק וכיום לאחר כחצי שנה יש לי דימום בשנית המתאפיין בדם אדום טרי הצובע את כל האסלה. (יש לי מזה כשבוע). בביקור היום אצל פרוקטולוג הוא ביצע קשירה נוספת של טחור נוסף ונאמר לי כי הפעם להבדיל מהפעם הקודמת הוא אינו רואה כי הטחור מדמם למרות ששבוקר דיממתי בעת היציאה. האם עדיין אופייני לטחורים או לחלופין אם לא רואים בבדיקה עצמה דימום אז יכול להיות ממקור אחר?? האם יש סיבה לדאגה או לבדיקות חוזרות / נוספות??

11/08/2007 | 19:35 | מאת: ד"ר עודד זמורה

גיל שלום, ראשית התנצלותי על העיכוב במתן התשובה עקב חופשה. טחור פנימי יכול בהחלט לדמם בזמן יציאה אבל לא בזמן בדיקה, ולכן אם לא נראו סימני דמם בעת הבדיקה זה לא אומר שהטחורים הפנימיים אינם מקור הדמם. אין טעם לחזור על בדיקת קולונוסקופיה אחרי חצי שנה, ואם אתה צעיר מגיל 50 ואין לך סיפור משפחתי של סרטן המעי הגס הבדיקה שעברת מספקת. מומלץ לחזור על הבדיקה כל כ 5 שנים (אם יש דמם מתמשך- 3 שנים)

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה