שוב שאלה לגבי הקרוהן (הרשת ששמו לי)

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

22/07/2007 | 08:27 | מאת: לימור

תודה ד"ר זמורה על תשובתך האם יש כמה סוגי רשתות ששמים בבטן לאחר שבר או זה אותו הדבר אני נותחתי אצל פר' הלוי אסף הרופא והוא לא ממליץ על הריון (יש לי רק אחת ואני בדיכאון אני חייבת עוד ילד) למה הוא לא מסכים האם יש משהו שעלי לבדוק? הבנתי שהרשת לא נמתחת לכן מפחדים לא? ולא נשכח שאני חולת קרוהן וגם הופיעו בעיות בפוריות קלות האם אני צריכה קניקולוג פרטי לגבי הריון הבא?

26/07/2007 | 22:49 | מאת: ד"ר עודד זמורה

לימור שלום, ראשית התנצלותי על האיחור במתן התשובה. יש רשתות מסוגים שונים, אך בכל הסוגים האלו אין מניעה להכנס להריון וללדת. רשת לרוב משמשת מצע שעליו הגוף יוצר רקמת צלקת חזקה, שהיא הרקמה שבאמת מתקנת את הבקע לטווח ארוך, ורקמה זו כן יכולה להמתח בזמן הריון ולהתכווץ שוב אחריו. וחוץ מזה, הכי גרוע, יחזור בקע ואחרי הלידה נתקן אותו שוב. לא שווה את הילד/ילדה??

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה