קולוסטרידים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/06/2007 | 22:51 | מאת: שטרודלית

שלום ד"ר זמורה! עברתי לאחרונה מעל 3 שבועות של שילשולים וכאבים חזקים, לפעמים עם מעט ריר. הרופא שלח אותי לבדוק נוכחות של קולוסטרידים. אני הבנתי שזה חיידק די עמיד. שאלתי היא - אם אכן יש לי את החיידק, האם אני עלולה להדביק אחרים בו? ואם כן באילו דרכים הוא עובר? האם עלי לנקוט בפעולות שימנעו מצב של הדבקה? תודה.

17/06/2007 | 17:39 | מאת: ד"ר עודד זמורה

שטרודלית שלום, קלוסטרידיום הוא חיידק שנוטה "לעשות בעיות" באנשים שטופלו לאחרונה בטיפול אנטיביוטי, ואנשים שלא טופלו בטיפול אנטיביוטי לרוב לא יפתחו מחלה גם אם הם נדבקים בחיידק זה. לכן פרט להגיינה בסיסית בשרותים אין צורך לנקוט באמצעי זהירות מיוחדים.

17/06/2007 | 22:51 | מאת: שטרודלית

ועוד שאלה - האם יכול להיות דלקת חריפה במעיים באופן קבוע כתוצאה מחסר באנזים מסויים? האם זה יכול להיות? האם יש בדיקה ספציפית לאנזימים ואיך היא נקראת? תודה:)

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה