פיסורה - לנתח או לא לנתח ?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/06/2007 | 10:53 | מאת: ויו

שלום רב, הרשה לי להתחיל בכך שניסיתי לאסוף כמה שיותר מידע גם מכותבים וגם מתשובות שלך בפורום. יחי הפורום ! ובכל זאת, גם ההסברים של הרופא המטפל וגם ההסבר המאוד מפורט, עדיין אינם מגיעים לאדם פשוט כמוני. אני אחרי 3 הריונות. בעבר (לפני כ-10 שנים) נתקלתי לראשונה בטחורים. הייתי רווקה בשנות ה-20 שלי. עד כמה שזכור לי, קשרו לי את הטחורים ולא ביצעו ניתוח כלשהו. תקופה מסויימת אח"כ אחרי יציאות הבחנתי בדם בעת הניגוב (משהו מזערי). עם השנים, נהייתי יותר מודעת לעצמי, הזמן חלף, הייתי משתמשת בשמן שומשום בזמנים "קשים" ובנתיים הדימום חלף. ההריון השלישי היה כבד מאוד ובנוסף לתוספי ברזל שקיבלתי כדרכם של נשים בהריון, הטחורים צצו. הרופא המטפל נתן לי במקרה של הפיסורה (לאחר הלידה) ספריי בשם איזוקט על מנת לסגור את הפצע. בביקור האחרון שלי אצלו, ולאחר שסיימתי עם האיזוקט, נותרה לי עדיין חתיכת עור בחלק העליון של פי הטבעת שהיא למעשה זו שבגללה הגעתי אל הרופא מלכתחילה. כמו כן, ברשותי טחורים קדמיים ואחוריים שעליהם הומלץ בשלב זה לא להתייחס. שאלותיי אליך: 1. האם, היות והפיסורה לא מדממת, לא כואבת כרגע במיוחד, ולאור העובדה שיש לי כן צלקות פנימיות (לפי בדיקת הרופא), האם כדאי לגשת לניתוח בשלב זה כניתוח מניעתי עקב היותי בגיל הפוריות ? 2. האם העובדה שמערבים כאן שריר בניתוח לא יגרום לרפיון, לחוסר שליטה ביציאות, להגדלת פי הטבעת, או לנזק משמעותי אחר ? 3. האם תשאר לי צלקת מהניתוח או שמא להיפך, אפילו חתיכת העור המציקה אמנם אסתטית - תיעלם ? 4. הבנתי שיש מקרים בהם הפיסורה חוזרת, מדוע ? והאם הימנעות מניתוח יכולה להחמיר המצב בעתיד ? 5. למה הטחורים לא נעלמים כמו נפיחות שאחרי עקיצת יתוש ? האם הדרך היחידה היא ניתוחית ? מקווה שהצלחת להבין את שאלותיי ואשמח אם תענה לי כמיטב הבנתך. בתודה רבה רבה מראש. מנותחת עתידית.

17/06/2007 | 17:27 | מאת: ד"ר עודד זמורה

ויו שלום, ניתוח לפיסורה מיועד לטפל בסבל נשגרם בעת על ידי הפיסורה ואין לו כמעט אפקט מניעתי לעתיד. לכן, אם כיום את כמעט ולא סובלת, איני רואה סיבה טובה לעבור ניתוח לפיסורה. הסיכון לסיבוכים כולל ירידה ביכולת השליטה אומנם נמוך, וכשיש סבל רב לא צריך להסס ולעבור ניתוח, אולם ללא סבל ניכר אין לדעתי הצדקה לקחת אפילו סיכון קטן. הדרך הטובה ביותר להמנע מסבל מפיסורה בעתיד הוא לשמור תמיד תמיד על יציאות רכות באמצעות תזונה עשירה בסיבים ושתיה מרובה, ולא לדאוג מקפל העור, הוא לרוב לא מפריע לשום דבר.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה