דימום + ריר ביציאות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/06/2007 | 22:40 | מאת: גילי

אני בת 32, בחודשים האחרונים יש לי יציאות מוגברות (לעיתים עד 5 פעמים ביום) ולעיתים מלוות בריר. כמו כן, יש לי דימום בזמן היציאות. בדיקות דם שעשיתי הראו רמת המוגלובין תקינה. בעבר היו לי דימומים בשל סדק מפי הטבעת אך הם לוו בכאבים. הפעם אין לי שום כאבים. נאמר לי שכנראה הדימום הוא מהסדק. סבי נפתר מסרטן המעי. האם יש לי סיבה לדאגה? האם כדאי לבצע בדיקות נוספות?

13/06/2007 | 22:53 | מאת: ד"ר עודד זמורה

גליל שלום, יש הרבה סיבות אפשריות לדימום דרך פי הטבעת, ובעיקרון אנחנו מחלקים את ההתייחסות שלנו ל 2 קבוצות עיקריות. הראשונה היא דימום שנובע מפי הטבעת עצמו, כגון דימום מטחורים, פיסורה ומגוון מחלות אחרות (ולרוב אינו מסוכן, אך יכול להציק), ולדימום שמקורו במעיים. טחורים ופיסורה אינם נדירים בגיל 32, ולעומת זאת גידול במעי הגס מאד נדיר בגיל זה, גם בנוכחות סיפור משפחתי של סב שסבל מגידול כזה בגיל מבוגר יותר. אם הדמם ימשך הייתי ממליץ לך בכל זאת לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה על מנת להגיע לאבחנה, לשקול בכל זאת בדיקת קולונוסקופיה כדי שכולנו נישן יותר טוב בלילה, ולכוון את הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה