עידכון ל"תחושה לא נעימה בצד שמאל למטה בבטן"

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/06/2007 | 13:24 | מאת: עומר

שוב שלום ד"ר, בינתיים עברתי את בדיקות האולטראסאונד. בבדיקת הבטן התחתונה (עגן קטן) אלה היו הממצאים: בדיקה על קולית של דרכי השתן: כליה ימנית: בגודל תקין. פרנכימה שמורה. אין עדות להידרונפרוזיס. אין עדות לאבנים. כליה שמאלית: בגודל תקין. פרנכימה שמורה. אין עדות להידרונפרוזיס. אין עדו לאבנים. שלפוחית השתן: דפנות חלקים, קבלות רגילה. ערמונית: לא מוגדלת. בבדיקה של מפשעה שמאלית וימנית נכתב: בדיקה מכוונת: מפשעות- ממצאים: בסריקה של שתי המפשעות הודגמו מבנים אנטומיים רגילים. אין עדות ללימפאדנופטיה. לא הודגם בקטע במנוחה ובמאמץ. במילים אחרות, שתי הבדיקות יצאו תקינות. הכאב עדיין נשאר, אם כי נדמה לי שהמקום קצת פחות כואב כעת. עם זאת, בשבוע-שבוע וחצי האחרונים הכאב באשכים הפך לברור - הוא אמנם ממש לא כאב שלא ניתן לסבול, אבל בזמנים מסויימים ברור לחלוטין שהוא קיים וזה לא שאני מדמיין את זה. העצירות שלי נמשכת, גם הצואה שיוצאת יוצאת בחתיכות קטנות מאוד או כמו עיסה מימית מאוד, והדם בצואה ממשיך (הוא נמצא גם באסלה, גם בניגוב ולעיתים אני רואה גם חלקים בצואה שהם אדומים או כהים יותר). לאחרונה העליתי את כמות הסיבים שלי בצורה די משמעותית, אבל אני לא ממש מרגיש שיפור.

12/06/2007 | 20:08 | מאת: ד"ר עודד זמורה

עומר שלום, כפי שציינת, בדיקות האולטרסאונד תקינות. מעבר לכך איני יכול לתת לך אבחנה או עצה חכמה באינטרנט ללא בדיקה, והייתי מציע שתפנה לכירורג לבדיקה.

14/06/2007 | 00:32 | מאת: עומר

תודה רבה על העזרה!

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה