פרוקטיטיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/06/2007 | 00:13 | מאת: אלון

שלום דוקטור, רשמתי לפני כמה ימים הודעה בפורום זה בדברת יציאות לא סדירות וכאבים באגן. בבדיקה חוזרת שעשיתי אצל הפרוקטולוג נרשם שאני סובל מטחורים פנימיים דרגה אחת + פרוקטיטיס. הוא שלח אותי לבצע בדיקה מונומטריה אנו רקטלית (בגלל תלונות של הכאב בפי הטבעת/אגן שקורות מדי פעם). אני בן 34. הוא לא התייחס כלל לפרוקטיטיס. הבנתי שפרוקטיטיס זו דלקת. האם עלי לחשוש?

08/06/2007 | 17:51 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אלון שלום, פרוקטיטיס הוא אכן תהליך דלקתי, ואם ישנה פרוקטיטיס אמיתית ומשמעותית (ולא סתם קצת גירוי של הרקטום כתוצאה מהחוקן לניקוי טרם הבדיקה) זה מצריך לרוב המשך בירור וטיפול. יחד עם זאת, קשה מאד לחוות דעה על ממצאי בדיקה ומסלול בירור וטיפול רק על סמך תאור כנ"ל, שיכול להטעות. התרשמות הכירורג מממצאי הבדיקה חשובה מאד, ויתכן שהוא התרשם שהפרוקטיטיס אינה משמעותית. באופן כללי נשמע לי שהכירורג שמטפל בך מכיר את מגוון הבדיקות לבירור בעיות בתחום זה, ואם אתה לא רגוע כדאי לבקש ממנו הסבר יותר מפורט לגבי הממצאים שראה ומה הוא מחפש בהמשך הבירור.

08/06/2007 | 17:52 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אלון שלום, פרוקטיטיס הוא אכן תהליך דלקתי, ואם ישנה פרוקטיטיס אמיתית ומשמעותית (ולא סתם קצת גירוי של הרקטום כתוצאה מהחוקן לניקוי טרם הבדיקה) זה מצריך לרוב המשך בירור וטיפול. יחד עם זאת, קשה מאד לחוות דעה על ממצאי בדיקה ומסלול בירור וטיפול רק על סמך תאור כנ"ל, שיכול להטעות. התרשמות הכירורג מממצאי הבדיקה חשובה מאד, ויתכן שהוא התרשם שהפרוקטיטיס אינה משמעותית. באופן כללי נשמע לי שהכירורג שמטפל בך מכיר את מגוון הבדיקות לבירור בעיות בתחום זה, ואם אתה לא רגוע כדאי לבקש ממנו הסבר יותר מפורט לגבי הממצאים שראה ומה הוא מחפש בהמשך הבירור.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה