חוקן למה זה זא לי עכשיו

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

03/06/2007 | 15:20 | מאת: אייל

שלום ד''ר בערך כמה חודשים 4 פחות או יותר אני מבצע חוקן מדי יום סתם כהה כי בא לי וזה הפך לשגרה... אני דו אז חייבים להיות נקי אבל עם זאת מה עושים? האם כדאי להמשיך או שיש לזה סיכון מסויים. וכיכד חוזרים לעשות צרכים בשירותים כרגיל?! תודה מראש אייל.

08/06/2007 | 18:58 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אייל שלום, לא מומלץ לבצע חוקן על בסיס יומי ועדיף להגמל מהרגל זה, לפחות על בסיס יומי, אם אפשר. אם אתה חש שיש בעיה לחזור ולהתרוקן באופן רגיל מומלץ להקפיד על כלכלה עשירה בסיבים תזונתיים (או לקחת תוסף סיבים מסחרי על בסיס פסיליום הנמכר בבתי מרקחת ללא מרשם) ולהקפיד על שתיה מרובה. אם יש עדיין בעיה מומלץ לפנות לבדיקה אצל כירורג קולורקטאלי או גסטרואנטרולוג.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה