יציאות לא סדירות וכאב באגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/05/2007 | 12:33 | מאת: אלון

שלום, אני בחור בן 34 שלאחרונה (שבועיים כמעט) סובל מכאבים באגן / פי טבעת (בפי הטבעת כאשר אני לוחץ על האזור ובאגן במשך היום – ככל שהיום מתארך הכאבים קצת עולים). בימים האחרונים השתנו לי היציאות ואני מוצא את עצמי עושה צואה פעמיים ביום. אין לי שילשול או עצירות. מדי פעם אני רואה דם על נייר הטואלט בזמן הניגוב. לפני כארבעה חודשים הייתי אצל הפרוקטולוג והוא זיהה טחורים פנימיים דרגה אחת. אני די נלחץ מהעניין. תודה

30/05/2007 | 20:37 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אלון שלום, טחורים פנימיים דרגה אחת הם למעשה טחורים טבעיים ותקינים, אבל יכולים לעיתים לגרום לדמם קל. הם אינם גורמים לכל הכאבים והשינויים בהרגלי היציאה שאתה מתאר. הסיכוי שתלונות אלו נגרמות מגידול ממאיר למשל בגילך נמוך מאד, אבל אם זה מציק לך לאיכות החיים או שאתה בכל זאת מאד חרד כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג או לכירורג קולורקטאלי לבירור.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה