לפני ניתוח כיס מרה ומתלבט קשות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

21/05/2007 | 13:23 | מאת: אלמוני

ד"ר זמורה שלום רב, בעבר שאלתי בפורומים לגבי ניתוח הסרת כיס מרה, נמצאו לי שני אבנים קטנות בכיס 0.5 ס"מ. והיה לי לפחות התקף כיס מרה אחד, שהתבטא בצמרמורות ,כאבים בבטן עליונה ומימין,תחושת מלאות,הקאות ושילשולים, זה נמשך כמה שעות ובהחלט היה התקף קשה,ALKP שלי סביב 137 הרופא קשר את את זה לכיס המרה, שאלתי האם לא היה עדיף קודם לעשות גסטרוסקופיה . בשאלה של כיב תמונת הסונר בטן לא חד משמעית בעד התקף שכזה מאחר וחסר עיבוי דופן כיס מרה. (מצאו לי בעבר טחורים ברמה נמוכה בבדיקת פרוסקוסקופיה ב 2004)יש לי דימום קל במיוחד אחרי שלשולים,כנראה בגלל הטחורים, קורה לי מידי פעם שרואה טיפת דם שמנגב, אבל רק אם הולך לשרותים לעיתים תכופות יותר וכנראה נוצר גירוי. אני קצת מוטרד ואשמח לתשובה בהקדם איך אתה ממליץ לנהוג? אגב מאז ההתקף שהיה לי עשיתי רפורמה במזון ואני מקפיד לא לאכול פאסט פוד ודברים שומניים, הכולסטרול שלי ירד משמעותית ל 170 וגם המישקל מ 77 ל 74 ק"ג תוך חודשיים והתייצב עכשיו גובהי 179 אשמח להתיחסותך,

22/05/2007 | 17:56 | מאת: ד"ר עודד זמורה

סביר מאד כי התקף כאבי בטן כפי שאתה מתאר, בנוכחות אבני מרה והפרעות בפוספטזה בסיסית (ALKP) נגרם על רקע אבני המרה, ועיבוי דופן הכיס באולטרסאונד אם ישנו מצביע על דלקת כיס המרה אך העדר עיבוי לא שולל שמקור הכאבים בכיס המרה. אם אתה מאד מוטרד משאלת הכיב זאת לא תהיה טעות לבצע גסטרוסקופיה, אך לדעתי זה בכל מקרה לא ישלול מקור מרתי ולא יוריד את האינדיקציה לניתוח. מה שכן, כדאי לחזור לפני הניתוח על תפקודי הכבד, ואם הפוספטזה הבסיסית לא חוזרת לנורמה, יש לשקול בירור של צינורות המרה לפני הניתוח. לדימום דרך פי הטבעת אין קשר לאבני מרה וסביר שגם לא לכאבים התקפיים כפי שאתה מתאר. יש הרבה סיבות אפשריות לדימום דרך פי הטבעת, ובעיקרון אנחנו מחלקים את ההתייחסות שלנו ל 2 קבוצות עיקריות. הראשונה היא דימום שנובע מפי הטבעת עצמו, כגון דימום מטחורים, פיסורה ומגוון מחלות אחרות (ולרוב אינו מסוכן, אך יכול להציק), ולדימום שמקורו במעיים. טחורים למשל אינם נדירים בגיל צעיר, ולעומת זאת גידול במעי הגס מאד נדיר בגיל זה. אם הדמם ימשך הייתי ממליץ לך לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה על מנת להגיע לאבחנה ולכוון את הטיפול.

23/05/2007 | 12:02 | מאת: אלמוני

אני מודה לך מאוד עת התשובה המנומקת, החלטתי בפה אחד עם הרופא גאסטרו לעשות בדיקת גאסטרוסקופיה בטרם הניתוח. הוא גם אמר שמציאת חומצה לא בהכרח תשלול כריתת כיס המרה,אם הכאבים שלי היו תכופים אני מאמין שהייתי ממהר להסיר את הכיס, מאחר והיה לי מקסימום התקף אחד אולי אחד נוסף לפני כמה שנים, אני מעדיף להמתין, אני אחזור על הבדיקה של ALKP ובהחלט אבדוק אם יש מגמת ירידה, אגב ירד לי מ 147 ל 134 עשיתי רפורמה רצינית בתזונה,אוכל פחות דברים שומניים, לפחות הסיכוי לייצור אבנים חדשות אולי ירד. חג שמח

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה