גיהוקים וגוש לבן בצואה..

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/05/2019 | 17:15 | מאת: שיר

צהריים טובים.. בת 28 ,ללא בעיות רקע. בחודשים האחרונים סובלת מאוד מאוד מגיהוקים (גרפסים) לאורך כל היום, בכל תזוזה וללא קשר לאוכל. בשעות הערב מרגישה גם ליחות בגרון ומתעוררת לעיתים בלילות משיעול טורדני כזה.. בנוסף היום כאשר נכנסתי לשירותים גיליתי כתם לבן גדול ,או גוש לבן גדול בצואה. ממתינה לבדיקת גסטרוסקופיה ולUs בטן. האם יש לך השערה מה זה יכול להיות?

שלום שיר, לא לגמרי ברור. אני לא רואה קשר ישיר בין מה שראית היום בצואה לבין הגיהוקים מהם את סובלת לאחרונה. ייתכן שאכלת משהו חריג היום או אתמול שקדם ליציאה היום? לגבי הגיהוקים -בהחלט גסטרוסקופיה זו הבדיקה הראשונה - להסתכלות כולל בדיקה לגבי קיום חיידק הליקובקטר בקיבה. האם את סובלת גם מצרבת? במידה וכן אזי יכול להיות שיש לך רפלוקס מהקיבה לושט. זה יכול לגרום לשיעול בלילה. רפלוקס מאובחן בבדיקה אחרת מיוחדת. אבל זה רק בההתאם לתלונות ולממצאים בגסטרוסקופיה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה