מותר ירקות ופירות במחלה מעי דלקתית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/04/2019 | 15:26 | מאת: קובי

שלום יש לי יש לי חשד למחלה מעי דלקתית או דבקקוליטיס אבל זה לא סופי רציתי לדעת עם מותר לי לאכול פירות וירקות עם נגיד יש לי את זה?לא אכחתי 5 שנים ירקות פירות ואמרו לי שזה לא בריא בככל תודה

שלום קובי, התשובה קצת מורכבת כי אתה מעלה שתי מחלות שונות שההמלצות לגביהן מעט שונות. בנוסף זה תלוי האם מדובר בזמן התקף או בהפוגה. באופן כללי בדיברטיקולוזיס - מומלץ תזונה עשירה בסיבים כלומר עשירה בפירות וירקות אך לא בזמן ההתקף של הדיברטיקוליטיס אזי מומלץ דווקא להימנע. במחלת מעי דלקתית גם באופן כללי מומלץ להפחית בסיבים. אם מישהו מקצועי הנחה אותך להפחית מפירות וירקות כנראה שהייתה לך סיבה. אבל יכול להיות שלהימנע לחלוטין זה קצת מוגזם. שוב, זה תלוי מאוד באבחנה המדוייקת שלך. אני ממליץ לך לפנות לדיאטנית קלינית כדי לקבל הנחיות ברורות.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה