בדיקת סיגמודסקופיה קצרה ביום רביעי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

28/04/2019 | 14:53 | מאת: עידן

שלום זה עידן כתבתי פה כבר כואב לי בצד השמאלי של הבטן יש לי בדיקת סיגמסקופיה קצרה האם.זה בדיקה טובה לבדוק את הצד השמאלי של המעי?יש לי מעי גס רחב האם יש יותר סיכון בעקבות זה לסיבוך בזמן הבדיקה לנקב במעי מפחד מהבדיקה הזאת האם נכנסים הרבה בבדיקה תודה

שלום עידן, סימגואידוסקופיה לא נכנסים הרבה אלא כ 40-60 ס"מ. אכן בדיקה טובה להערכת הרקטום ומעי גס שמאלי. בכל בדיקה פולשנית קיימים סיכונים כולל סיכון לנקב, אך הסיכון נמוך ביותר.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה