טחור פנימי ואולי גם אחד חיצוני

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/04/2019 | 19:40 | מאת: גידי

שלום דוקטור אני מתנצל מראש על אריכות הדברים לפעמים יש לי תחושה אחרי יציאה כאילו יצא לי משהו מפי הטבעת, ולאחר שאני מסיים ומכווץ אותו חזרה זה נכנס פנימה. אני מבין מקריאה באינטרנט שזה טחור דרגה 2. היום יצא לי טחור אגב שהייתי בשירותים וכיווץ שריר הטבעת לא עזר להכניסו אז הכנסתי עם היד על ידי החדרת אצבע לפי הטבעת וחשתי הקלה. לפני כן הוא לא יצא ממש אלא היה על סף פי הטבעת אבל כל כיווץ של הסוגר או ישיבה על כיסא היתה כואבת מאוד. הטחור הרגיש כמו גוש קשה והקצה שלו היה נראה מדמם ואף מוגלתי. כרגע אני מרגיש אי נוחות נסבלת ועקצוצים בפי הטבעת וכאילו שהטחור מחכה מעל פי הטבעת. האם טיפול משמר יכול לסייע להפסקת הדלקת בטחור ושהוא יעלה קצת יותר למעלה מעצמו כדי שלא ארגיש את אי הנוחות? כמה זמן לוקח בערך לטחור דלקתי לחזור להיות תקין? אציין שעקב מעשה לא חכם שלי שמתי עליו כמות לא מועטה של חומץ תפוחים וזה כנראה גרם לצריבה ולדלקתיות שבו ולהפרשת מוגלה. כמו כן האם זה הגיוני שהוא קשה ולא אמור להיות רך? בנוסף יש לי גם בליטה של ריקמה ורודה דקה אך ארוכה מסביב לפי הטבעת. לא כואבת. לדעתי זה נוצר ממש עכשיו עם הדלקת בטחור הפנימי כי לא זכור לי שהרגשתי בליטה כזו לפני כן. האם זה יכול להיות טחור חיצוני והאם הוא אמור להיות קטן יותר לאחר טיפול משמר ? סלח לי דוקטור על שאלותיי המרובות אשמח שתשיב עליהן ובכך תרגיע אותי

שלום גידי, מה שאתה מתאר אכן יכול להתאים לטחורים אם כי כמובן כדי לאבחן באופן וודאי יש להיבדק ע״י פרוקטולוג. בזמן התקף הטחורים נהיים קשים ורגישים יותר. בעזרת טיפול שמרני של מספר ימים הכולל שתיית נוזלים מרובים, כלכלה עשירת סיבים, משחות מרגיעות - ההתקף אמור לחלוף מעצמו במרבית המקרים- הטחור מתרכך ונהיה פחות רגיש. יש להימנע מישיבה ממושכת בשירותים ולהקפיד על מזון עשיר סיבים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה