עצירות במשך חודש

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/04/2019 | 13:17 | מאת: מ

שלום, מה ניתן לעשות במקרה של היעדר יציאה במשך חודש? מדובר על אדם שהומלץ לו על disimpaction, אבל הוא חושש מהטיפול ודוחה אותו כבר חודש. אגב, האם טיפול זה עלול להיות מסוכן? https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5225336/ תודה.

שלום רב, אתה מתאר עצירות קשה, ולפני שמחליטים על הטיפול צריך לברר את הסיבות - מה גיל המטופל, תרופות שהוא לוקח, רקע רפואי, רקע ניתוחי, משך העצירות, תפקוד יציאות ועוד פרטים רבים שחסרים. בהתאם לממצאים ניתן לאבחן גורמים לעצירות או לשלול גורמים אפשריים ואז לטפל בהתאם. במידה ולא מוצאים כל סיבה, והעצירות הינה עצירות פונקציונלית אזי מטפלים במרככי יציאות, חוקנים, או דיסאימקציה מנואלית. לכן כדי לומר מה לעשות יש להיבדק באופן מסודר ולבצע הערכה מקיפה אצל גסטרואנטרולוג.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה