דם בניגוב אצל ילדה בת 14

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

20/03/2019 | 19:27 | מאת: מירית

ביתי בת ה14 כבר מצאה 3 פעמים (לא ברצף) דם כשניגבה זה היה מעט בפעם הראשונה והשנייה ובפעם השלישית היה מעט יותר האם יש צורך לדאוג?, לקחת אותה לרופא? או שזה יחלוף, אמרו לי שזה קורה כאשר הצואה קשה ושורטת מעט את פי הטבעת ולכן יוצא דם האם זה המקרה?

שלום מירית, אכן יציאה קשה יכולה לגרום למעט דמם בזמן הניגוב. או בעקבות ניגוב מעט אגרסיבי. לכן חשוב להקפיד שהיציאות תהיינה רכות, להקפיד שהכלכלה תהיה מאוזנת עם סיבים רבים - כלומר ירקות ופירות ושתיית נוזלים מרובה. במידה ולמרות זאת אירועי הדמם ממשיכים כדאי לפנות לרופא להיבדק.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה