בקשר לטחורים וחשש להחמרה...

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/02/2019 | 18:30 | מאת: יאיר

אין לי כאבים בטחורים - אך בעיה מציקה אחרת- יש לי צורך לנגב הרבה אחרי יציאות בשרותים כנראה בגלל הטחורים עד שיתנקה לגמרי. הבעיה היא שזה לא מתנקה לגמרי עד שאני שוטף במקלחת בבית. השאלה אם בעבודה יש לי יציאה , ורק בבית שוטף (בערב), אז בזמן שלא נקי לגמרי זה לא גורם לגדילה/ צמיחת טחורים? או היווצרות קפלי עור נוספים? תודה.

שלום יאיר, לא, זה לא מה שגורם לגדילה של הטחורים. הטחורים מתרחבים ע״ר עצירות, או יציאות קשות, או לא סדירות, או התאמצות או ישיבה ממושכת בשירותים. כל מה שמעלה את הלחץ בתעלה האנלית וברקטום.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה