טחורים חיצוניים-תוך כמה זמן זה עובר?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/01/2019 | 23:36 | מאת: דניאל

אז ככה אני בן 18.5 ולפני גיוס, מתגייס לקרבי. לפני 4 ימים בעודי מתקלח הבחנתי באזור פי הטבעת בגולה די עדינה ורגישה..לאחר בדיקה מעמיקה גיליתי שמדובר בטחור חיצוני. ביום הראשון זה די כאב אבל עכשיו הוא כבר לא כל כך מורגש אלא אם כן אני מתעסק בו (לוחץ עליו, מועך אותו וכו.) השאלה שלי היא תוך כמה זמן יקח לזה לעבור? אני די שומר בעניין התזונה, שותה מלא תה עם נענע ושיבה שהבנתי שיכול לעזור, עוסק בספורט בשוטף מאחר והמטרה היא יחידה מובחרת ושותה די הרבה. האם זה יכול לעבור בלי התערבות כירורגית? כמה זמן זה יעלם? והאם יש איזה משחה שיכולה לא רק לאלחש אלא גם באמת לרפא ולגרום לזה לעבור? (גם אם זה במרשם רופא). תודה מראש

היי דניאל, כאבים מטחורים חיצוניים בהחלט יכולים לעבור ללא התערבות כירורגית. עיקר הטיפול הוא הסדרת היציאות והקפדה שהיציאות יהיו קלות, רכות ומהירות. יש להקפיד על שתיית נוזלים רבים, מאכלים עשירי סיבים כגון פירות וירקות. להימנע מישיבה ממושכת בשירותים. אפשר להיעזר בישיבה באמבטיה עם מים חמימים, ובד״כ הכאבים חולפים אחרי 3-4 ימים והגודש בטחור יורד משמעותית. ההתקפים עלולים לחזור סביב תקופות של אי סדירות ביציאות וכלכלה לא מאוזנת לכן יש חשיבות על הקפדה קבועה בעניין. המשחות השונות הקיימות בשוק יכולות לעזור בהרגעה מקומית והקלה סימפטומטית, אך כאמור לטווח ארוך הכי טוב זה לשמור על אכילה נכונה כך שהיציאות תהיינה רכות וסדירות. ישנם מקרים של טחורים חיצוניים גדולים מאוד , כואבים מאוד שלא מגיבים לטיפול השמרני הזה ואז עלולים להגיע לכריתה כירורגית.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה