טחור חיצוני עם קריש דם

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/06/2017 | 18:25 | מאת: גלעד

שלום אני בן 46. סובל כבר שנתיים מעצירויות קשות לא מוסברות. אתמול בבוקר לחצתי ביציאה די חזק לאורך זמן ומאחהצ הרגשתי כאב בפי הטבעת ומשהו בולט. היום הכאב החמיר מאוד ויש נפיחות על בערך חצי מפי הטבעת. זה לא כמו טחור רגיל שבולט קצת ולא כואב שהיה לי כמה פעמים אלא זה ממש כואב כל הזמן. לא הצלחתי למצוא פרוקטולוג שישי בוקר והלכתי לגסטרו בקופח שהסתכל ואמר לי שמדובר בטחור חיצוני עם קריש דם, בגודל בינוני ושאמרח פרוקטו גליבנול כמה ימים וזה כנראה יעבור. רציתי לשאול 1. קראתי שבטחור חיצוני עם קריש יש חלון זמן של 72 שעות שאפשר לחתוך אותו וזה עוזר. האם זה מצדיק ללכת לחדר מיון או שאפשר לתת לזה להבריא לבד? 2. אם אתן לזה להבריא לבד מה סיכויי ההבראה ושלא יהיו סיבוכים? מה הסיכוי שאצטרך ניתוחים וכו'? 3. מה אעשה בפעם הבאה כשיש לי יציאה כדי שהטחור עם הקריש דם לא ייפגע יותר? הרי יש לי יציאות קשות לפעמים הצואה נתקעת שעות ברקטום והגדלתי נורמלקס וזה לא עזר. מעולם לא ניסיתי נרות האם כדאי נר גליצרין ביציאה הבאה או שזה מסוכן לטחור החיצוני עם הקריש? מה לעשות? תודה רבה

17/06/2017 | 19:33 | מאת: גלעד

מדדתי עם האצבע זה בערך 2.5 סנטימטר טחור חיצוני טרומבוטי כמו בצקת כזאת ואחרי יומיים הוא התחיל קצת לדמם.

22/06/2017 | 23:53 | מאת: פרופ' עודד זמורה

גלעד שלום, כעיקרון, טחור חיצוני נספג עצמונית ברוב המכריע של המטופלים בטווח זמן ממוצע של כשבועיים, הדרך העיקרית להמנע מאירועים חוזרים היא טיפול בעצירות. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן או לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה