קולונוסקופיה בזמן דלקת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/04/2017 | 11:51 | מאת: לימור

בעלי בן 47 הובחנה אצלו דבירדיקוליטיס לאחר מתן אנטיביוטיקה המצב השתפר קבענו בדיקת קולונוסקופיה לאחר בערך 8 שבועות שזה יוצא שבוע הבא אך בימים אילו בעלי שוב מתלונן על אותם כאבים עם קושי שוב במתן שתן שאלתי היא האם לדחות את הקולונוסקופיה או אפשר לבצע אותה ושנית האם יש קשר לדלקת במעי וקושי במתן שתן (בעלי ביצע צילום לשלפוחית השתן וגם בדיקת הערמונית ויצא תקין) תודה

24/04/2017 | 20:08 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ככלל, נהוג לבצע את בדיקת הקולונוסקופיה בזמן שהדלקת רגועה, אלא אם יש סיבה ספציפית לבצע אותה בזמן דלקת. מער לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג המטפל או לגסטרואנטרולוג המטפל להערכה האם יש כעת דלקת פעילה והאם נכון לבצע את הבדיקה כעת

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה