שאלה דחופה - דימום ממושך לאחר דפו-פרוברה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

11/12/2005 | 20:05 | מאת: הגר מ.

שלום רב, אני אמא ל-2 ילדים הקטן בן שנה ו-11, עד לפני חודשיים הייתי עם דפו-פרוברה, באוקטובר הייתי אמורה לקחת זריקה נוספת, אך לא לקחתי מכיוון שקיבלתי דימום חזק מאוד וחשבתי שאקח רק לאחריו, בין היתר חשבתי לנסות להיכנס להריון נוסף. מאז שהדימום החל היו לי בשבועות הראשונים הפוגות של 5-6 ימים בין דימום שנמשך כ-3 ימים לערך אבל מלפני כחודש הדימום נמשך עם הפוגות של יום אחת למספר ימים (דימום בינוני). אציין כי כאשר ניסיתי להיכנס להריון ראשון היו בעיות וקיבלתי איקקלומין (גם לפני כן טופלתי בדפו-פרוברה) היו דימומים אך לא כאלה. שאלתי היא: במידה ואני מעוניינת שלא להיכנס להריון כעט האם אני יכולה לקבל במצבי הנוכחי את הזריקה הנ"ל? או שמא עלי להיבדק כי אולי המצב מצביע על בעיה חמורה כלשהי?

שלום לך, בכדי לבדוק כדאיות של זריקה נוספת יש לוודא כי אינך בהריון במידה ולא, יש לבצע הערכה הורמונלית ולוודא שאין הפרעה הורמונלית בגינה הדימומים לא סדירים, וכלל לקבל החלטה אם לא הריון בשנה הקרובה לבחון אמצעי מניעה אחר כגון התקן או גלולות רגילות בצורת מדבקות למשל. בהצלחה, ד"R שלומי כהן-אילון

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים