איחור בוסת

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

13/12/2005 | 16:45 | מאת: אולגה

שלום אני 8 חודשים אחרי לידה , לפני כחודש וחצי הפסקתי להניק וקיבלתי מחזור ראשון, אך כבר שבועיים יש לי איחור, אני לא בהריון עשיתי בדיקה, TSH תקין , מה הייתה מציע לעשות , התחלתי לקחת שמן נר הלילה בשביל לסדר הורמונים ( יש לי PMS ) אך ללא השפעה , איך לגרום לוסת להתחיל? האם המצב כזה שיש וסת לא סדירה לאחר הפסקת הנקה - זה נורמאלי?

שלום לך ומזל-טוב ללידה, התופעה של אי סדירות הוסת לאחר הפסקת הנקה מוכרת וידועה. יש לך 2 אפשרויות כפונקציה של רצונך להשתמש באמצעי מניעה: להמתין לוסת הקרובה שבוע נוסף אם לא מגיעה לגש לרופא נשים לקבל הורמונים לזרוז הווסת, ואז להחליט על התקן או גלולות. אם את מעוניינת בהריון בהקדם גי לקבלת זרוז וסת הורמונלי בהנחה שאינך בהריון. בהצלחה, ד"ר שלומי כהן-אילון

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים