קורטיזול.

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

30/12/2005 | 00:47 | מאת: איילת

1. מהו בדיוק הקשר בין קורטיזול גבוה והיעדר מחזור חודשי? 2. האם רמה גבוהה של קורטיזול יכולה לבדה למנוע הופעת מחזור? תודה.

שלום לך, חשוב לדעת באיזה קוטקסט נמדד קורטיזול גבוה? מה הקליניקה? בת כמה? אילו בדיקות עשו וכו'. ככלל, קוטיזול מדכא הפרשת הורמונים האחראים על גיוס הזקיקים והמחזור החדשי המופרשים ביותרת המוח. רמות קוטיזול גבוהות יכולות לנבוע מבעיה שחלתי או אדרנלית, ההפרדה בינהם קריטית מבחינת טיפול ופרוגנוזה ודורשת סדירה של בדיקות הורמונליות. בברכה, ד"ר שלומי כהן-אילון

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים