ביקורת אחרי היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

29/07/2016 | 10:27 | מאת: מיכל

שלום רב, ילדתי בסוף מרץ ונשארה לי שארית שילייה. כל תהליך הבירור וקבלת תור להיסטרוסקופיה לקח הרבה זמן ובסופו של דבר עברתי את הניתוח בסוף יוני. הניתוח עבר בלי סיבוכים והוצאה שארית שילייה קטנה. בבית חולים אמרו לי להגיע לביקורת אצל הרופא שלי כעבור חודש. אתמול הייתי אצל הרופא, שאמר לי שאין טעם לעשות אולטראסאונד אם עדיין לא קיבלתי ווסת מכיוון שיהיו המון קרישי דם ברחם ולא יהיה ניתן לקבל תמונה אמיתית. הוא אמר שאפשר לחכות עוד שבועיים, ואם לא אקבל מחזור, אצטרך לקחת כדורים. מכיוון שאני מניקה, אני לא חושבת שאקבל מחזור בזמן הקרוב (עם הילד הראשון קיבלתי רק אחרי בערך 7 חודשים). יש לי כמה שאלות: 1. למה יש קרישי דם אחרי ההיסטורוסקופיה? 2. האם יש אופציה לחכות מעל 6 שבועות עם הביקורת, או שזה מסוכן? 3. האם אין שום סיכוי להכנס להריון במצב הזה? תודה מראש, מיכל

מיכל שלום, קרישי דם נוצרו קרוב לוודאי מהפעולה הניתוחית ניתן להמתין עם הביקורת גם 6 שבועות ואף יותר באם את מניקה מלא ולא קיבלת וסת ספונטנית יש הגנה כחצי שנה לאחר הלידה מפני הריון נוסף, בכל מקרה כדאי אולי לשקול נטילת גלולות שגם יגנו מהריון וגם יזרזו הוסת וכך תוכלי להשלים הביקורת. אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-יפה e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים