דימום מצוואר הרחם שבוע לפני מחזור

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

11/03/2016 | 11:00 | מאת: רויטלי

שלום, לאחר הריון שלישי, (לפני כשנתיים) החל דימום של הצוואר בעת קיום יחסים, רק אם קיום היחסים כשבוע לפני המחזור. במשך החודש אין דימום בעקבות יחסים. ליתר ביטחון ביצעו הרופאים פאפ וקולפוסקופיה אפילו לקחו ביופציה מכמה (8) מקומות בצוואר הכל יצא תקין. גם הרחם נבדק כדי לוודא שהדימום לא פנימי וגם תקין. המסקנה: שיש פעילות הורמונאלית שגורמת רגישות בצוואר ולכן יש דימום כשבוע לפני המחזור ויש להתמודד עם זה בעזרת אחד מאמצעי המניעה ההורמונאלים. האם הגיוני? מצב הורמונאלי גורם לצוואר לדמם בעיקבות יחסים? או שאני צריכה לבקש המשך בירור? צריבה של הצוואר? משהו? יש לציין שאני מרגישה מצויין, כלום לא כואב, המחזור סדיר, הבדיקות תקינות והמצב קבוע וסדיר כבר כמעט שנתיים.

שלום לך, נראה כי אכן הסבירות לדימום ממקור צווארי גבוהה יותר, האם ניסית טיפול הורמונלי? עזר? אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-יפה e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים