רחם שרירני

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

04/02/2015 | 09:15 | מאת: שני המודאגת

שלום, אני בת 46 וחצי, ללא ילדים, בדיקה דופלר אגן לפני חצי שנה מראה: רחם גדול מאוד באורך כ 15 ס"מ, גוף הרחם אינו גדול אך מודגמות 3 מיומות עיקריות סב סרוזיות בגודל 78X81ממ,48X42ממ, 45X42ממ, רירית הרחם סדירה. בדיקת דופלר אגן היום מראה: גוף הרחם אינו מוגדל אך צמודות אליו מספר מיומות סב סרוזיות שהגדולות שבהן 93X85X113ממ, 43ממ ועוד, גודל גוף הרחם עצמו 67X35ממ, רירית 4.8ממ. שאלה בבקשה: האם זה גדל מהר? גדל משמעותית? יש חשד לממאירות? אני לא רוצה בניתוח איזה פיתרון יש כדי לעצור את גדילת המיומות? תודה רבה

שני שלום, התופעה של גדילת מיומות ידועה ואינה מפתיעה. קשה בשיטות שמרניות להפסיק תהליך הגדילה, יש אפשרות לנסות ע"י שימוש בהתקן מירנה או כדורי פרוגסטרון עם יעילות מאד מוגבלת, יש אפשרות לנסות טיפול ע"י תיסחוף (אמבוליזציה) של עורקי הרחם (שיטה בה מצנתרים את עורקי הרחם ומזריקים חומר האוטם את אספקת הדם לרחם ולשרירנים) או בספק (מפאת מיקום השרירנים וגודלם) הרס השרירנים ע"י אולטרסאונד ממוקד (מתבצע בשיבא, תה"ש). השאלה העיקרית היא במה השרירנים מפריעים לך? והאם יש פגיעה באיכות החיים? אם כן, יש להגיע לייעוץ מסודר ולבדוק מה השיטה כי מתאימה לך. לגבי ממאירות הסבירות נמוכה מאד (לפי הסטטיסטיקות נע בין 1:350 ועד 1:900 מקרים) אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים