אשמח לעזרה ממש מיואשת

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

23/09/2020 | 10:36 | מאת: א.נ

שלום אני בת 29 ללא ילדים לפני שנה נקלטתי בהזרעה והיה הפסקת דופק שבוע 8. ציטטוק ואז גרידה.. מאז הרירית מגיעה ל 7 וחצי . עשיתי תלת מימד לפני חצי שנה שניראה מחיצה 30 אחוז. אתמול עשיתי היסטרו אבחנתית שבו כתוב "רירית אטרופית רושם להדבקויות בקירות הצדדים, חלל קטן רושם למחיצה קטנה" הרופא השאיר את השיקול שלי אם לעשות ניתוחית למחיצה והדבקות.. שאלתי מדוע לא להוריד הדבקות זה קצת מוזר!!!! .אמר שבגלל שזה ממש עדין ההדבקויות.. 1) האם כדי להסיר מחיצה והדבקות לפני החזרה של קפואים שיש לי? 2) לפני שגילתי את ההדבקות העדפתי לא להסיר מחיצה מחשש לפגיעה ברירית שוב. לפני ההפלה הייתה עשר..וכיום גג 7 וחצי .. האם בכל זאת היית ממליץ להוריד לפני החזרה?? תודה רבה

התשובה מרכבת יותר מהשאלה, אין תמימות דעות לגבי פתיחת מחיצה קטנה מ-50%, אולם אם חלל הרחם נמצא קטן, כדאי להשלים בדיקת אולטרסאונד תלת מימדי בנוגע למבנה הרחם אם הוא עם ליקוי במבנהו כדאי לתקנו לפני ניסיונות נוספים להרות. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים