הפרשות חומות בזמן גלולות יאז

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

25/05/2020 | 14:48 | מאת: אנונימית

היי, אני נוטלת גלולות כבר כשנה ושבעה חודשים וכשבעה חודשים גלולות יאז פלוס (לפני הייתי על גלולות מינס) לפני כחודשיים (אפריל) קרה לי שגלולה לא נספגה כראוי במחזור הדם שלי ועל כן דיממתי כשלושה שבועות בערך. לאחר אבחון (במיון) גיליתי על הבעיה ונאמר לי שאיני מוגנת מפני היריון עד תחילת החבילה החדשה. כעת לאחר חודש של נטילה סדירה ונטולת בעיות, החלו לי הפרשות חומות. יש לציין שאני בחפיסה השנייה לאחר המקרה של אי ספיגת הגלולה. אני בשורה השניה (בשבוע השני לחבילה) אני מפחדת ששוב לא נספגה לי גלולה בגוף והשאלה היא האם אני עדיין מוגנת מפני היריון? ואם צריך לחכות עד לחפיסה הבאה כדי שזה יעבור? לפי ספר ההוראות של יאז נאמר שהנני עדיין מוגנת ולהמשיך ליטול את החפיסה כרגיל, האם זה נכון? ואם כן מתי ההפרשות ייעלמו? תודה מראש

להמשיך את הגלולות חודש נוסף, אם ימשכו ההפרשות להחליפן

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים