דימום מאסיבי לאחר הוצאת התקן נחושת

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

11/11/2019 | 21:50 | מאת: רוני

במשך שנתיים היה לי התקן נחושת,ולפני כשבוע וחצי חשתי בכאבים עזים באזור הרחם עם דקירות קלות, והבנתי שזה כנראה מההתקן, ניגשתי למרפאה ובאמת הרופא ראה כי ההתקן פתאום אינו יושב במקום וסטה שמאלה וכן בולט מהצוואר והוחלט על הוצאתו ובנוסף הבחין בציסטה שחלתית צלולה בצד שמאל(ככל הנראה פונקציונלית). מיום ההוצאה עד עכשיו(כ10 ימים) יש כאבים באזור הרחם (בעיקר במרכז ובצד שמאל) דימום שאינו פוסק, ובשלושה ימים האחרונים הפך למאסיבי בליווי קרישים די גדולים (החלפת תחבושת כל שעה וחצי). נבדקתי פעמיים, ללא סימני דלקת, התחלתי טיפול בפרוברה לפני כ3 ימים ועדיין ללא שינוי בכלל. אני די מוטרדת מכך ואובדת עצות. אין טיפול אחר במצב הזה?

11/11/2019 | 21:57 | מאת: רוני

עוד אציין כי בUS נצפתה רירית רחם מעובה כ10מ"מ, הווסת הייתה אמורה להגיע כשבוע וחצי בערך לאחר הוצאת ההתקן . גודל הציסטה כ-30 מ"מ.

יש לבצע בדיקת הריון, אם שלילית יש לשלול תסביב שחלתי אם הכאבים לא מוקלים והדימום אינו חולף

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים