הפרשות לאחר חיבור גלולות

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

03/10/2019 | 08:55 | מאת: מור

לפני כ3 שבועות חיברתי 2 חבילות גלולות (יאז). בשבוע וחצי האחרונים יש לי הפרשות בצבע חום ולפעמים שחור שלא מפסיקות. בעבר כשחיברתי חפיסות זה נמשך רק יומיים שלושה אבל לא כל כך הרבה זמן, ונראה שזה לא הולך להפסק וקצת מדאיג אותי. תכננתי לחבר עוד חבילה (אני נמצאת בטיול בחו"ל במדינת עולם שלישי) אבל אני מניחה שלא כדאי? בעוד מספר ימים אמורה להגמר החבילה ואז אני אמורה לקבל מחזור אשמח להתייעצות מה לעשות והאם המצב נורמלי או מצריך טיפול או בדיקה. תודה רבה

אם לא דילגת/שכחת גלולה ולא הייתה בעיה של מערכת העיכול כגון שלשולים, ולא נטלת אנטיביוטיקה אז יעילות הגלולות נשמרת למרות ההפרשות, וכדאי להמתין לבדיקה מסודרת אצל גינקולוג עם שובך לארץ

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים