פוליפ בחלל הרחם ורירית רחם עבה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

03/04/2019 | 22:04 | מאת: חיה

שלום רב, לפני מספר חודשים התגלה אצלי פוליפ בחלל הרחם. עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית והתגלה שרירית הרחם שלי עבה. בעקבות כך המליצו לי לקחת גלולות במשך שלושה חודשים (נוטלת כבר במשך חודש) ולבוא לאחר מכן למעקב. השאלה שלי: האם הפוליפ יכול לצאת בעזרת הגלולות ואם כן, איך ארגיש או אדע? האם העיבוי של רירית הרחם נגרם מהפוליפ עצמו או שיש בעיה נוספת שצריך לבדוק? והאם ניתן להיכנס להריון גם כשהרירית עבה..? תודה רבה על זמנך

הפוליפ יכול להיות חלק מהגורמים לעיבוי הרירית. אם הפוליפ קטן מ-1 ס"מ יש סיכוי של כ- 25% שיצא במחזור לאחר הטיפול ההורמונלי. אם אחרי הכל עדיין יהיה פוליפ רצוי להסירו לפני הריון. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים