דימום וגינלי ארוך מאוד

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

17/03/2019 | 16:10 | מאת: חיה

שלום בת 40. לאחר כ 7 שנות טיפול ivf שהסתיימו ב 8.2018. מאז מחזור פחות או יותר סדיר. המחזור הנוכחי הגיע פחות מ 3 שבועות אחרי הקודם, החל בדימום קל, התגבר (ואף חזק יותר מהרגיל, אבל לא באופן חריג מאוד) ולאחר כחמישה שישה ימים החל להחלש, אלא שעברו מאז עוד כשמונה ימים הדימום לא נפסק. הדימום נחלש, צבעו הפך מאדום לחום, אבל קיים זה כבר היום ה 14 מתחילת הסבב. ביצעתי ביום ה 11 אולטרסאונד, פאפ וביופסיה של הרחם, טרם התקבלו תשובות. הרופאה טענה שרירית הרחם דקה ושיש ציסטה אנדומטריה קטנה. ביום הבדיקה הדימום פסק להתחדש כעבור יום . אין כאבים ולא היו קודם. דיי לחוצה, מבקשת לברר: 1. האם טיפול ivf מעלה סיכון לסרטן רחם או שחלות? האם יש תסמינים אחרים שצריך לשים אליהם לב? 2. מה יכולה להיות סיבה לסבב כזה? ביום הראשון הייתי בספא,יש השפעה כלשהי?? 3. האם אבלציה ברחם יכולה להיות הפתרון לדימום/לציסטה?

יש לברר את הסיבה לדמם ולהתאים הטיפול בהתאם. ראשית לשלול הריון שנית פרופיל הורמונלי ובדיקת אולטרסאונד במידת הצורך בדיקת פיפל/היסטרוסקופיה אבחנתית. טיפולי הפוריות אינם מעלים במידה משמעותית את הסיכויים לגידולים סרטניים, הפרמטר הקובע הוא הגנטי אבלמיה היא אופציה לרוב השמורה לאחר טיפול תרופתי הורמונלי בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים